'MISLUKTE' CINNAMON ROLL CAKE



Ken je dat verhaal van de mislukte cinnamon roll cake? Nee ik ook niet, want hij smaakte gewoon lekker. Welkom in het leven van een foodblogger, waar je elke dag recepten aan het testen bent. Soms komt er wel eens iets uit, wat je anders in je hoofd had zitten, zoals deze cake. Nouja, eigenlijk meer het uiterlijk. Ik was dus van plan om deze cake zielig in een hoekje op te eten en er verder niks meer mee te doen. En toen bedacht ik me, waarom post ik hem niet gewoon? De smaak is top.


Aangezien het nu toch een trend is om ook de minder perfecte kanten op social media te laten zien, doe ik lekker mee! Let me know als je deze cake hebt gemaakt, ik hoop dat hij bij jou ook mislukt!



ingrediënten

160 gram bloem

300 gram magere vanille kwark

4 eiwitten

160 ml magere melk

60 gram vanille eiwitpoeder

5 gram bakpoeder

8 gram kaneel

8 gram zoetstof poeder

zout

vloeibaar zoetstof naar smaak


bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • zet een klein kommetje klaar en mix daarin de kaneel en zoetstof poeder.

  • Mix in een beslagkom de vanille kwark, eiwitten, magere melk en vloeibaar zoetstof.

  • Vervolgens voeg je de bloem, eiwitpoeder, bakpoeder en zout toe.

  • Mix dit tot alles goed gemengd is.

  • Vet een cakevorm in of leg er bakpapier in. Verdeel de helft van het beslag in de cakevorm. Verdeel dan de helft van het kaneel over het beslag. Vervolgens verdeel je de rest van het beslag er weer over en tot slot de rest van het kaneel.

  • Draai nu wat rondjes door het beslag met een mes, zodat je er een cinnamon swirl in krijgt.

  • Doe in de oven voor 40 tot 45 minuten.

  • Bedek de cake met wat aluminium folie als de bovenkant te donker wordt en de cake nog niet klaar is.


voedingswaarde per plakje (ik haal er 10 dikke plakken uit)

92 kcal - 13,6g koolhydraten - 7,9g eiwit - 0,3g vet



Eetsmakelijk!


Liefs, Anouk