MAPLE PECAN SCONES



Scones!!! Je weet wel, die zoete broodjes die je met jam en clotted cream eet. Ik dacht altijd dat ze uit Engeland kwamen, maar blijkbaar komen ze uit Schotland. Je leert ook nog eens wat met zo'n foodblog! Deze scones zijn lekker eiwitrijk en vol van smaak! En ja, je leest het goed. We gebruiken Sprite in dit recept. Dit zorgt ervoor dat de scones lekker luchtig worden.




Ingrediënten voor 3 scones

85 gram zelfrijzend bakmeel

50 ml koffiemelk 0% vet

50 ml sprite

50 gram vanille eiwitpoeder

4 gram bakpoeder

15 gram pecannoten

Zout


Glazuur

1 tl ahorn siroop

1 tl koffiemelk 0% vet

Clotted cream

25 gram magere kwark

25 gram zuivelspread light

5 gram ahorn siroop

5 gram vanille eiwitpoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210 graden. Mix de droge ingrediënten in een kom en doe er dan de S


prite en koffiemelk bij. Hak de pecannoten fijn en doe dit bij het beslag (bewaar ook nog wat voor de topping).

Roer dit door met een lepel, totdat je het verder kan kneden met je handen. Kneed het deeg niet te lang, hoe minder hoe beter. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier en druk plat tot een cirkel van ongeveer 3cm dik. Snijd met je mes 6 scones uit het deeg en haal ze een beetje uit elkaar. Mix de ahorn siroop met de koffiemelk en bestrijk de scones hiermee. Druk daarna de overgebleven pecannoten in de scones en ze de scones in de oven voor 15 minuten. Vers zijn ze het lekkerst!


Clotted cream

Voor de clotted cream meng je alle ingrediënten samen. Zet in de koelkast voor wanneer je de scones gaat eten.



voedingswaarde voor één scone, zonder clotted cream:

183 kcal - 4g vet - 24g koolhydraten - 13g eiwitten


voedingswaarde voor één scone, met clotted cream:

206 kcal - 4g vet - 26g koolhydraten - 16g eiwitten



Eet smakelijk!



Liefs, Anouk