LEMON GRIESMEELCAKE



Laatst kwam ik zonder eieren te zitten (omg!), maar ik wilde eigenlijk wel heel graag wat bakken. Ik kwam dus op het idee om een cake te maken zonder eieren. Voor deze cake had je helemaal geen eieren nodig dus dat kwam perfect uit! Ik wilde een lekker frisse cake, dus heb er een lemon griesmeelcake met een citroen frosting van gemaakt. Hij is echt super makkelijk te maken en eiwitrijk zonder eiwitpoeder te gebruiken!



Ingrediënten voor 1 cake, 4 porties

100 gram griesmeel

400 gram magere citroen kwark

5 gram bakpoeder

1 tl vanille aroma

1 tl citroen aroma

Topping

150 gram magere citroen kwark

50 gram zuivelspread light

halve tl citroen aroma


verder nodig

bakvorm 15x15 cm



Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Meng alle ingredienten voor de griesmeel cake in een kom totdat het goed gemengd is. En giet het in een ingevette bakvorm van 15x15 cm.

  • Doe het in de oven voor 45 minuten en laat helemaal afkoelen.

  • Wanneer het helemaal is afgekoeld meng je de ingredienten voor de topping samen en smeer je dat boven op de cake!


voedingswaarde per portie

167 kcal - 1g vet - 26g koolhydraten - 14g eiwit

Eet smakelijk!

Liefs, Anouk