LEMON GRIESMEELCAKE
Laatst kwam ik zonder eieren te zitten (omg!), maar ik wilde eigenlijk wel heel graag wat bakken. Ik kwam dus op het idee om een cake te maken zonder eieren. Voor deze cake had je helemaal geen eieren nodig dus dat kwam perfect uit! Ik wilde een lekker frisse cake, dus heb er een lemon griesmeelcake met een citroen frosting van gemaakt. Hij is echt super makkelijk te maken en eiwitrijk zonder eiwitpoeder te gebruiken!
Ingrediƫnten voor 1 cake, 4 porties
100 gram griesmeel
400 gram magere citroen kwark
5 gram bakpoeder
1 tl vanille aroma
1 tl citroen aroma
Topping
150 gram magere citroen kwark
50 gram zuivelspread light
halve tl citroen aroma
verder nodig
bakvorm 15x15 cm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle ingredienten voor de griesmeel cake in een kom totdat het goed gemengd is. En giet het in een ingevette bakvorm van 15x15 cm.
Doe het in de oven voor 45 minuten en laat helemaal afkoelen.
Wanneer het helemaal is afgekoeld meng je de ingredienten voor de topping samen en smeer je dat boven op de cake!
voedingswaarde per portie
167 kcal - 1g vet - 26g koolhydraten - 14g eiwit
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
BƬnh luįŗn