top of page

KOKOSMAKRONEN
We hebben allemaal wel een koekje dat ons doet herinneren aan onze kindertijd. Je zal wel verwachten dat ik ga zeggen dat het bij mij de kokosmakronen zijn, maar dat is het niet! Ik had vroeger eigenlijk ook bijna nooit een kokosmakroon. Maar waar kokosmakronen mij wel aan doen denken is mijn eerste opleiding. Deze volgde ik in Utrecht en op het station was altijd een winkeltje waar ze kokosmakronen verkochten, dit rook echt heerlijk! Vandaag heb ik een poging gewaagd om ze zelf te maken met minder suiker, maar toch even lekker... En het is gelukt! Ik heb ze met chocolade bedekt, maar je kan ze natuurlijk maken zoals jij ze zelf het lekkerst vindt!
ingrediënten voor 8 stuks

85 gram geraspte kokos

2 eiwitten

30 gram honing

15 gram kokosolie gesmolten

1 tl vanille aroma

15 gram pure chocolade optioneel


bereidingswijze

  • Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom, wanneer je de kom op z'n kop kan houden is het klaar.

  • Meng de honing met de geraspte kokos, vanille aroma en de gesmolten kokosolie. Voeg optioneel nog wat extra vloeibaar zoetstof toe als je het nog zoeter wilt hebben.

  • Schep de eiwitten voorzichtig door de geraspte kokos.

  • Draai 8 bolletjes uit het 'beslag' en leg het op een bakplaat met bakpapier.

  • Verwarm de oven nu voor op 175 graden en laat de kokosmakronen een half uur rusten. Op deze manier kan de geraspte kokos het vocht van de eiwitten, kokosolie en honing goed op zich nemen.

  • Na een half uur zet je de kokosmakronen in de oven voor ongeveer 18 tot 20 minuten tot het een goudbruine kleur heeft.

  • Laat even afkoelen en top optioneel af met gesmolten chocolade.


voedingswaarde per kokosmakron zonder chocolade

102 kcal - 9g vet - 5g koolhydraten - 2g eiwit


Eet smakelijk,


Liefs, Anouk!


Comments


Webshop

bottom of page