KOFFIE CAKE

Normaal ben ik helemaal niet zo'n koffie fan. Zwarte koffie is echt helemaal niks voor mij, maar ik hou wel van tiramisu en deze koffie cake! Het heeft een hint van koffie door de koffiepoeder en doordat ik gebruik heb gemaakt van de Griekse yoghurt in koffiesmaak. Hij is ook lekker hoog in eiwitten en zeker goed vullend!



Ingrediënten voor één cake, 6 porties

25g kokosmeel

45g Griekse yoghurt koffiesmaak

45g vanille eiwitpoeder

60g appelmoes zonder suiker

1tl bakpoeder

40g bloem

0,5 tl koffiepoeder

2 eiwitten

2 tl vanille extract


Topping

100 gram Griekse yoghurt koffiesmaak

100 gram zuivelspread light

10 gram walnoten grof gehakt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng dit samen.

  • Voeg de natte ingrediënten samen in een andere kom.

  • Mix alle natte ingrediënten met handmixer totdat het wat luchtiger wordt.

  • Voeg 1 deel van de droge ingrediënten toe en mix dit samen met de mixer. Herhaal dit met het tweede deel.

  • Verdeel het deeg over een kleine cakevorm met een lepel, let op het is dikker dan normaal cake beslag.

  • Zet het in de oven voor 20 minuten.

  • Wanneer de cake in de oven staat mix je de magere kwark met de zuivelspread en zet je die terug in de koelkast.

  • Als de cake helemaal is afgekoeld, kan je de topping erop smeren en wat grof gehakte walnoten erover doen.


voedingswaarde per portie

111 kcal - 3g vet - 9g koolhydraten - 12g eiwit


Eet smakelijk!


Liefs, Anouk