top of page

HOMEMADE POPCORN MET EEN SMAAKJEIk heb echt van die momenten dat ik zo'n beetje elke avond popcorn eet. Niet alleen omdat ik het super lekker vind, maar ook omdat het veel volume heeft, je lekker lang aan het snacken bent en popcorn aardig wat vezels bevat! Vroeger was ik veel meer van zoute popcorn, maar de laatste tijd vind ik sweet & salty gemixt echt een killer combinatie. Ook heb ik nu ontdekt hoe je zelf thuis zoete en zoute magnetron popcorn kan maken met een smaakje! Kant en klare magnetron popcorn bevat namelijk vaak palmolie en met dit recept kan je (optioneel) olie naar keuze toevoegen. Voor de smaakjes gebruik ik dipsaus mix (zie foto) voor de hartige smaakjes en voor de zoete versie gebruik ik flavor drops. Ik ben benieuwd naar jouw favoriete smaakje!ingrediënten zoete popcorn

40 gram popcorn mais,

15 druppels flavor drops in je smaak naar keuze

5 gram halvarine light optioneel


Of


40 gram popcorn mais

15 gram suikervrije siroop

Zout naar smaak


ingrediënten hartige popcorn

40 gram popcorn mais

10 gram halvarine light

zout naar smaak

(dipsaus) kruiden naar smaak


Benodigdheden

Papieren boterhamzak

magnetronbereidingswijze zoete popcorn

  • Voor de zoete versie mix je eerst alle ingrediënten samen en doe dit in de papieren zak.

  • Vouw de zak een paar keer om en doe het magnetron, blijf erbij staan, wanneer de popcorn een paar seconden stopt met poppen, is het klaar.


bereidingswijze hartige popcorn

  • Voor de hartige versie mix je de mais met de halvarine en zout, deze doe je in de zak en stop je ook in de magnetron. Wanneer de popcorn een paar seconden is gestopt met poppen, is het klaar.

  • Wanneer de popcorn klaar is, maak je de zak open en strooi je de kruiden over je popcorn. Vouw de zak weer dicht en schud totdat alle popcorn bedekt is met de kruiden.Eet smakelijk!


Liefs, Anouk

Commentaires


Webshop

bottom of page