HARTIGE HAVERMOUT

Toen ik in de Filipijnen op vakantie was, zag ik dat hartige havermout daar dus heel normaal is! Je hebt daar van Quaker instant oats in de smaak rundvlees met wortel en kip met champignons. Ik heb het natuurlijk geprobeerd en ik was verrast hoe lekker ik het vond. Het is eigenlijk een soort van super makkelijke risotto, dit receptje is dan ook geïnspireerd door mijn risotto recept!



ingrediënten voor één portie

35 gram havermout

200ml paddenstoelenbouillon

50 gram champignons in schijfjes gesneden

20 gram verse spinazie

halve rode ui gesnipperd

1 teentje knoflook geperst

10 gram truffel tapenade

10 gram geraspte Parmezaanse kaas

15 gram zuivelspread light

1 ei

bereidingswijze

  • Snijd de champignons en de ui zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.

  • Bak de ui in de pan met het geperste teentje knoflook voor een aantal minuten.

  • In een andere pan kan je het eitje alvast koken zoals jij het lekker vindt.

  • En in de tussentijd kan je de havermout klaarmaken in een andere pan met de paddenstoelenbouillon. Kook tot de havermout al het water heeft opgenomen.

  • Wanneer de havermout bijna klaar is, kan je de zuivelspread er doorheen roeren samen met de ui, champignons en truffeltapenade.

  • Als laatste roer je de spinazie erdoorheen, wanneer de spinazie blaadjes geslonken zijn is je havermout klaar.

  • Doe de havermout in een kom en serveer met de Parmezaanse kaas en ei.


voedingswaarde per portie

311 kcal - 27g vet - 27g koolhydraten - 19g eiwit


Eet smakelijk!


Liefs, Anouk