GRIEKSE SALADE MET TZAZIKI
Een van mijn go-to lunch recepten in de zomer is toch wel echt een Griekse Salade. Zo'n salade is lekker fris, met veel verschillende smaken. Je krijgt in één keer je dagelijkse portie groenten binnen en krijgt best veel volume, waardoor het ook goed vult. Het enige nadeel bij een Griekse salade, is dat het normaal niet zoveel eiwitten bevat. Bij deze salade heb ik dus kant en klare kipfilet flakes Griekse stijl toegevoegd en tzatziki gemaakt op basis van kwark, zodat het gelijk een eiwitrijke maaltijd wordt. En om de heerlijke carbs niet te vergeten, kan je er nog tortilla chips bij maken, een complete maaltijd dus.
ingrediënten voor één Griekse salade
voor de salade
100 gram cherry tomaten door de helft
120 gram komkommer in blokjes
1 rode puntpaprika in blokjes
een halve rode ui in halve ringen
20 gram zwarte olijven schijfjes
20 gram feta kaas
75 gram gebraden kipfilet caesar
1 tortilla
peper en zout
optioneel: olijfolie
voor de tzatziki saus
50 gram magere kwark
10 gram friteslijn
1 teentje knoflook geperst
beetje komkommer geraspt
zoetstof naar smaak
peper en zout naar smaak
bereidingswijze
Neem eerst de tijd om de groenten te snijden zoals aangegeven in de ingrediënten lijst.
Verwarm je tosti ijzer of pan voor en snijd je tortilla in driehoekjes. Leg de tortilla puntjes tussen je ijzer of in de pan tot ze knapperig zijn. Pas op dat ze niet verbranden.
Mix ondertussen alle groenten samen in een kom. Voeg nog wat peper en zout naar smaak toe en optioneel kan je er nog olijfolie doorheen doen.
Leg op een bord en top het af met de kipfilet en verkruimel de feta kaas over je Griekse salade.
Voor de tzatziki meng je alle ingrediënten samen. Vervolgens doe je de saus over je salade heen.
voedingswaarde voor één Griekse salade
428 kcal - 43g koolhydraten - 31g eiwit - 13g vet
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
Comments