top of page

GEZONDE APPELKRUIMELCAKE



Voor iedereen die zin heeft in een appelkruimeltaart, maar geen zin heeft om er één te bakken. Deze appelkruimelcake is binnen een uur klaar! Wie wordt er nu niet blij van makkelijke, snelle en heerlijke recepten? Dit is geen cake van foodtrackerz als hij niet eiwitrijk is, per plak bevat deze cake 6 gram eiwitten.


Eigenlijk 'hoort' appeltaart of appelcake niet echt in de zomer, is altijd meer een winter dingetje voor m'n gevoel. Op het nieuws las ik dat deze zomer een 'normale' Nederlandse zomer is. De afgelopen jaren was het in Nederland dus eigenlijk veel warmer en lekkerder weer dan gewoonlijk. Als de zomer voortaan een voorproefje is van de herfst, laten we dan ook maar gelijk even in de stemming komen!



Ingrediënten voor één appelkruimelcake / 12 plakken

250 gram appelmoes zonder suiker

3 eieren

170 gram zelfrijzend bakmeel

30 gram vanille smart protein (eiwitpoeder)*

2 eetl. koek- en speculaaskruiden

1 appel in stukjes gesneden 100 gram

snuf zout

vloeibare zoetstof naar smaak


toppings

crunchy muesli

poedersuikervervanger


*smart protein neemt meer vocht op dan whey eiwitpoeder, hierdoor wordt het niet droog!


Bestel Smart Protein bij Body&Fit shop met 10% korting met mijn kortingscode!






Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Schil de appel en snijd in stukjes. Doe de appelmoes in een grote kom en mix de eieren hierdoor. Roer vervolgens de droge ingrediënten door het beslag en maak zoeter met vloeibare zoetstof. Ik gebruik bij dit recept best veel vloeibare zoetstof.Tot slot roer je de stukjes appel door het beslag.

  • Spray een cakevorm in met bakspray of leg er wat bakpapier in. Schep het beslag in de cakevorm en top af met cruesli. Druk de cruesli iets in het beslag met een lepel, zodat de cruesli er na het bakken niet vanaf valt.

  • Zet de cake in de oven voor 45 minuten en laat vervolgens volledig afkoelen. Optioneel kan je er nog poedersuiker (vervanger) overheen doen.



voedingswaarde voor één plakje appelkruimelcake

111 kcal - 2g vet - 16g koolhydraten - 6g eiwitten



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk









Webshop

bottom of page