EIWITRIJKE MATCHA MARBLE CAKE
Zoals de meesten van jullie inmiddels wel weten, start ik elke dag mijn ochtend met een kopje matcha thee. Ik was eerst nooit zo van koffie (inmiddels wel) maar toch drink ik liever matcha in de ochtend. Sommige vinden het naar gras smaken. Snap ik ook wel, want het zijn letterlijk groene thee bladeren, fijngemalen tot poeder. Anyway, voor degene die ook matcha fan zijn, begin je dag eens met een kopje matcha thee en deze eiwitrijke matcha marble cake. In sommige landen is het heel normaal om te ontbijten met cake, laten we daar in Nederland ook een gewoonte van maken ;)
Ingrediënten voor 1 eiwitrijke matcha marble cake
1x de ingrediënten voor de basis cake in het sweet protein eBook
5 gram extra premium matcha poeder
Koop Sweet Protein in de shop
Bereidingswijze van de eiwitrijke matcha marble cake
Bereid de cake volgens de bereidingswijze in het bakboek. Voordat we het beslag in de bakvorm gieten, doen we de helft van het beslag in een ander beslagkom. Zeef de matcha poeder erboven en meng dit tot er geen droge stukken poeder meer tussen zit.
Verdeel het matcha beslag over de bodem van je bakvorm. Hier boven op doen we het vanille beslag. Pak en mes en draai rondjes in je beslag, zodat je een marble effect krijgt.
Nu kan de cake in de oven voor 40 minuten op 180 graden!
Voedingswaarde voor één plak cake
170 kcal - 8 gram vetten - 26 gram koolhydraten - 10 gram eiwitten
Comments