top of page

DORITOSEerder postte ik al een recept voor wokkels gemaakt van pasta, dit keer maken we Doritos van pastabladen. Speciaal voor dit recept kocht ik uitsteekvormpjes in de vorm van een driehoek, precies de grootte van een Doritos chipje! Ik heb het recept in de oven en in de airfryer gemaakt. Ik merkte dat de Doritos heel luchtig wordt in de airfryer. In de oven blijft de Doritos wat compacter, maar dat is dus ook mogelijk!Ingrediënten voor 4 porties Doritos

200 gram pastabladen

2 tl gerookte paprika poeder

1 tl uienpoeder

1 tl knoflookpoeder

0,5 tl zout + zout voor het koken

vloeibaar zoetstof naar smaak


Verder nodig

Oven of airfryer, Ik gebruik de Philips Airfryer L HD9252/70


Bereidingswijze

  • Zet een grote pan met water op en breng aan de kook.

  • Strooi een beetje zout door het water. Wanneer het water kookt, doe je de pastabladen in het water. Kook voor 8 minuten.

  • Blijf erbij staan en roer regelmatig, dit zorgt ervoor dat de pastabladen niet aan elkaar gaan plakken.

  • Wanneer de pastabladen gekookt zijn, spoel je deze gelijk af onder koud water. Ook dit zorgt ervoor dat de pastabladen niet aan elkaar kleven.

  • Leg de pasta bladen op een snijplank en snijd er driehoekjes uit. In een schaaltje mix je de kruiden en de strooikaas.

  • Strooi aan een kant een dun laagje van de kruiden over de Doritos, draai om en strooi hier weer een dun laagje over.


Oven

Verwarm de oven voor op 235 graden. Leg een bakplaat klaar met bakpapier en verdeel hier de Doritos over. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Ze de Doritos in de oven voor 9 tot 10 minuten. Dit verschilt per oven, dus houdt goed in de gaten wanneer ze klaar zijn zodat ze niet verbranden. Draai de Doritos halverwege even om.


Airfryer

Verwarm de airfryer voor op 190 graden. Leg de Doritos in je airfryer mandje, leg niet teveel over elkaar heen. Mogelijk moet je dit in meerdere porties bakken. Bak in de airfryer tot ze knapperig zijn, dit duurt 5 tot 8 minuten. Hussel tussendoor even.voedingswaarde per portie:

188 kcal - 3 gram vet - 21 gram koolhydraten - 10 gram eiwittenEet smakelijk!


Liefs, Anouk


Comentarios


Webshop

bottom of page