top of page

CRUNCHY MELTED BABYBELKaas was voor mij altijd toch wel een 'guilty pleasure', omdat het altijd als 'ongezond' wordt gezien. En dan voorral gesmolten kaas, terwijl de voedingswaarde gewoon hetzelfde blijven. Waarom zou een tosti ongezonder zijn dan een broodje kaas? I can't tell you.


Kaas bevat eigenlijk heel veel eiwitten, vooral wanneer je kaas eet met een lager vetpercentage. Een goede vervanging voor een eiwitreep dus! Wanneer je in de supermarkt bent en opzoek gaat naar een kaas die hoog in eiwitten is, moet je kijken naar de +. Hoe meer plus een kaas heeft, bijvoorbeeld 48+, hoe hoger het vetpercentage van deze kaas en hoe minder eiwitten. Als je kijkt naar 20+ kaas, zie je dat deze kaas veel minder calorieën bevat, minder vet en meer eiwitten!


Toen ik deze protein babybel in de winkel zag liggen, wat eigenlijk dus light kaas is, kwam er spontaan een nieuw receptje in mijn hoofd. Deze babybels heb ik omgetoverd naar een zogenaamde guilty pleasure snack, met nog is 34 gram eiwitten!
ingrediënten

1 netje babybel protein/light (6 stuks) kan vervangen worden door grote blokjes 20+ of 30+ kaas

20 gram oven baked paprika chips verkuimeld

5 gram bloem

1 ei


tip: leg iets meer chips en bloem op een bordje, dit is makkelijker met het bedekken van de babybel. In totaal zal je nog steeds maar ongeveer 20 gram chips en 5 gram bloem nodig hebben om je babybel te bedekken.


Verder nodig

Airfryer, Ik gebruik de Philips Airfryer L HD9252/70bereidingswijze

  • Verkruimel de chips en haal alle babybel's uit de verpakking

  • leg een bordje klaar met de bloem, een bordje met het geklutste ei en een bordje met de verkruimelde chips.

  • Haal een babybel door het bloem, dan door het ei en als laatst bedek je het met de chips.

  • Leg de babybel in de airfryer en herhaal met de andere. Wanneer je geen airfryer hebt, kan je het ook gewoon in de pan bakken.

  • Optioneel kan je de babybel's insprayen met PAM spray.

  • Bak ze voor 3 minuten in de airfryer op 180 graden. Keer om en herhaal voor nog een keer 3 minuten.


voedingswaarde voor 6 babybel's

378 kcal - 18g koolhydraten - 34g eiwit - 19g vetEet smakelijk!


Liefs, Anouk

Kommentare


Webshop

bottom of page