CINNAMON ROLL BROODPUDDING



Vroeger maakten wij in het weekend vaak wentelteefjes en ik vind het nog steeds heerlijk! Oud brood hergebruiken tot een zacht en zoet broodje. Eigenlijk is dit recept geïnspireerd door de wentelteefjes, alleen dan in een (nog) snellere versie. We bereiden deze namelijk in de magnetron, hierdoor kan je meerder broodjes tegelijkertijd bereiden.



ingrediënten voor 2 porties

4 sneetjes brood

1 ei

2 ei wit

1 tl kaneel

125 ml + 25 ml magere melk

5 gram vanille eiwitpoeder

10 gram pecannoten fijngehakt



bereidingswijze

  • Scheur of snij de broodjes in kleine stukjes van ongeveer 3 bij 3 cm.

  • Leg dit brood in 2 magnetron bestendige schaaltjes.

  • Kluts het ei met het eiwit, kaneel en 125 ml magere melk. Verdeel dit over de twee schaaltjes met brood en hussel dit door elkaar zodat al het brood bedekt is.

  • Doe deze schaaltjes in de magnetron voor 3 minuten op de hoogste stand of totdat het ei gestold is.

  • In de tussentijd mix je 25 ml magere melk met het eiwitpoeder tot je een glazuur achtige structuur hebt.

  • Wanneer de broodpudding klaar is, doe je het glazuur erover met de pecannoten.


voedingswaarde per portie

300 kcal - 37g koolhydraten - 18g eiwit - 8g vet




Eet smakelijk!


Liefs, Anouk