
Tweede paasdag is aangebroken en ik hoop voor jou dat jij nog heel veel paaseitjes over hebt, die gaan we namelijk gebruiken in deze heerlijke sticky cheesecake bars! Als je niet van de paaseitjes af kon blijven en al op hebt gegeten, kan je natuurlijk ook normale chocolade gebruiken met m&m's als topping.

ingrediënten voor 9 stuks
100 gram dadels ontpit
20ml water
20 gram suikervrije siroop
120 gram eat natural granola kokosnoot, amandelen & cacao
30 gram chocolade brownie eiwitpoeder
250 gram Isey skyr licht gezouten caramel
3 blaadjes gelatine
70 gram pure paaseitjes + 4 paaseitjes
verder nodig
vierkante springvorm 16x16 cm
bereidingswijze
Week de dadels voor een half uur in een kommetje met water.
Blend de granola samen met de eiwitpoeder tot kruimels en doe vast in een kommetje.
Na een half uur doe de dadels in de blender, samen met het water en de suikervrije siroop. Blend tot een stroperig geheel. Voeg dit toe aan de granola en meng alles goed door.
Leg wat bakpapier in de bodem van je springvorm en druk de granola bodem goed aan.
Zet je springvorm in de vriezer voor 15 minuten. Week alvast ook de gelatineblaadjes in een bakje met koud water.
Na 15 minuten warm je de skyr op in een pannetje op laag vuur. Roer de gelatineblaadjes erdoor en haal de pan van het vuur wanneer de gelatine is opgelost.
Schenk dit over de bodem van de cheesecake en zet opnieuw in de koelkast voor een half uur.
Na een half uur kan je de laatste laag maken. Hak de paaseitjes in stukjes en smelt de chocolade au bain marie. Verdeel de chocolade over de cheesecake en verkruimel de paaseitjes er snel boven voordat de chocolade hard wordt. Zet nog even 15 minuten in de vriezer en het kan aangesneden worden.
Bewaren kan gewoon in de koelkast!
voedingswaarde per stuk
220 kcal - 9g vet - 25g koolhydraten - 8g eiwit
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk