
That awkward moment wanneer je eigenlijk een gezonde roze koek probeert te maken, maar er een hele andere structuur uitkomt. Dan doen we het beslag maar gewoon in een leuke bakvorm, voegen we er fruit aan toe en de 'frambozen cupcakes' zijn ontstaan. Het leuke aan experimenteren tijdens het bakken, is dat veel recepten niet mislukken, maar slagen op een andere manier.
ingrediënten voor 9 cupcakes
150 gram bloem
50 gram vanille eiwitpoeder
2 gram bakpoeder
4 eieren
3 eiwitten
100 gram magere vanille kwark
80 gram (bevroren) frambozen
1 tl vanille aroma
zout
bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de ingrediënten in een kom, behalve de eiwitten.
Klop de eiwitten op in een andere kom, totdat je de kom op zijn kop kan houden zonder dat er iets uit valt.
Vouw de eiwitten voorzichtig in de rest van het beslag.
Verdeel het beslag over 9 cupcake vormpjes.
Zet de cupcakes in de oven voor 25 minuten en laat vervolgens afkoelen.
voedingswaarde per cupcake
123 kcal - 13,4g koolhydraten - 11,1g eiwit - 2,6g vet
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk