CHOCOLADE PEPERNOOT MUGCAKE



Altijd al een mega chocolade pepernoot willen eten? Dit is je kans, maar dan in de vorm van een mugcake. De mugcake is binnen een paar minuten gemaakt en zit ook nog is vol met eiwitten. Het aller lekkerst wanneer hij nog warm is en je de chocolade pudding over de mugcake laat smelten.



ingrediënten voor 2 porties

40 gram havermeel

30 gram eiwitpoeder

1 ei

1 tl bakpoeder

1 tl koek en speculaas kruiden

40 ml melk

snufje zout


topping

100 g melkunie chocolade pudding


bereidingwijze

  • Pak een rond, magnetron bestendig kommetje.

  • Mix hierin de havermeel, eiwitpoeder, ei, bakpoeder, speculaaskruiden, melk en een snufje zout.

  • Zet het kommetje in de magnetron voor 2 minuten op de hoogste stand. LET OP: Elke magnetron is anders, dus houdt het goed in de gaten. Begin eerst met 1 tot 1,5 minuut en check dan of hij gaar is van binnen. Niet gaar? Nog iets langer.

  • Wanneer de mugcake klaar is, draai je de kom om op een bord, zodat de cake op het bord ligt.

  • Verdeel de chocolade pudding over de cake.

  • Serveer direct.


Tip: Wanneer je niet van plan bent om allebei de porties gelijk op te eten, raad ik aan om maar de helft van het beslag te verwarmen in de magnetron en de andere helft te bewaren in de koelkast voordat je het opwarmt in de magnetron.


voedingwaarde per portie

196 kcal - 16g koolhydraten - 21g eiwit - 5g vet


Eet smakelijk!


Liefs, Anouk